+31 6 29 24 11 83
logo achtergrond

Kosten en verzekeringen

Een uitvaart kost geld en de kosten worden voornamelijk bepaald door uw persoonlijke wensen. Zo spelen de keuze van de kist, de locatie(s) voor het opbaren en het afscheid, het al of niet plaatsen van een advertentie, de invulling van de condoleance, de keuze van de consumpties en het aantal genodigden een rol. Ook lopen de grafkosten van diverse begraafplaatsen nogal uiteen. Ik informeer u open en transparant steeds over de kosten en bekijk met u welk budget u beschikbaar heeft. Door weloverwogen keuzes te maken komen we samen tot passende mogelijkheden.

Iedere uitvaart is maatwerk en u betaalt alleen voor de diensten die u afneemt.

Op basis van uw persoonlijke wensen maak ik graag vrijblijvend een kostenopgave voor u.

Doordat wij kleinschalig werken zijn we onafhankelijk. Wij zijn niet gebonden aan bepaalde uitvaartcentra en/of crematoria of uitvaartverzekeraars en hebben wij geen grote overheadkosten.

Hierdoor sluit de uitvaart alleen aan op uw eigen wensen en niet andersom.

Verzekeringen

Hoe u ook bent verzekerd, begrafenisverzekering, uitvaartpakketverzekering of een andere uitvaartverzekering; u kunt ALTIJD beslissen de uitvaart door mij te laten verzorgen. Ik laat u graag weten dat u vrij bent om te kiezen.
Door de instructies in de verzekeringspapieren bij een grote maatschappij zoals Ardanta, Yarden, Monuta, Dela, of PC, denken veel mensen dat zij verplicht zijn de uitvaart te laten verzorgen door de verzekeraar of door een bij hen aangesloten uitvaartonderneming. Dat is dus niet zo, u kunt kiezen wie u wilt. Dit geldt ook voor een lidmaatschap bij een uitvaartvereniging. U kunt contact met mij opnemen om u hierover te laten informeren.

Er zijn twee soorten uitvaartverzekering. Een kapitaalverzekering bij uitvaart keert een geldbedrag uit en dat kunt u vrij besteden. Daarnaast is er de zogeheten naturaverzekering bij uitvaart, u bent dan verzekerd van een vaststaand pakket aan diensten. Over het algemeen is dit een standaard basispakket voor minimale uitvaarkosten, als u iets buiten het pakket wilt moet u bijbetalen, dus óók bij de uitvaartondernemer die voor de naturaverzekeraar werkt.
Als u een naturaverzekering heeft en u kiest ervoor de uitvaart door mij te laten begeleiden, dan keert de verzekeraar een bedrag uit. In overleg met u zal ik naar de specifieke voorwaarden informeren en voor de afhandeling zorgdragen.

Belt u mij gerust voor vrijblijvende informatie over uw bestaande uitvaartpolissen en over de te verwachten uitvaartkosten gebaseerd op uw wensen en budget.

 

Bel voor direct contact:

06.29.24.11.83